aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Danszaal de Zandloper toegankelijker dankzij lift

Wij hebben bevestiging ontvangen dat het subsidiedossier voor de bouw van een lift aan/in Basisschool de Kei werd goedgekeurd. Deze lift zal zowel de school als de danszaal toegankelijker maken voor iedereen.

Danszaal de Zandloper is gelegen op de zolderverdieping van Basisschool de Kei en momenteel enkel toegankelijk via trappen. Ook de eerste verdieping van de school zelf is enkel bereikbaar via trappen. De lift zal er voor zorgen dat deze verdieping toegankelijk is voor kinderen die moeilijkheden hebben met de trappen of mensen die er moeten zijn.

Het subsidiedossier werd ingediend bij het Agentschap voor Infrastructuur van het Onderwijs en werd op 4 februari goedgekeurd. De kostprijs van dit project wordt geraamd op 145.750 euro waarvan 102.025 euro zal worden gesubsidieerd. Op de plannen is te zien op welke manier de lift zal bijgebouwd worden aan de school.

Deze samenwerking toont aan dat de integrale toegankelijkheid van al de openbare gebouwen in onze gemeente een topprioriteit is. 

De gemeente hoopt op verdere toekomstige samenwerkingen met de Lierdse scholen om toegevoegde waarde te blijven creëren voor iedereen.

foto lift danszaal

foto lift zandloper plan 1
Klik om te vergroten

foto lift zandloper plan 2
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws