aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Tournée Minérale: maand februari = geen alcohol

‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Gezelligheid zonder alcohol
De corona-maatregelen maken deze editie wel extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk. Hoewel sommige mensen minder zijn gaan drinken nu hun sociaal leven op een laag pitje staat, beslissen ook heel wat mensen net ietsje sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee, om te bekomen van alle emoties en stress in deze uitzonderlijke periode. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid: we drinken een glas voor tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken. Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd, en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook!

Op je gezondheid

Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, …

Gaan we samen de uitdaging aan? Meer info vind je op www.tourneeminerale.be .

Water saai? Klik hier (pdf, 214.4 kB) voor enkele alcoholvrije recepten.

logo gezond plus     logo gezonde gemeente

Terug naar alle nieuws