aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Bomencharter (2019-2024)

Via het Bomencharter engageren wij ons om een aantal bijkomende bomen te bekomen op ons grondgebied. Het Bomencharter staat symbool voor de collectieve strijd die we voeren tegen de klimaatopwarming. Het Bomencharter heeft betrekking op de periode 2019-2024.

In lierde staat de teller voorlopig op 4.294 aangeplante bomen. Met dit aantal zijn wij de koplopers binnen de provincie Oost-Vlaanderen.

Welke bomen worden opgenomen in de telling?

Alle bomen en bosplantsoen die geplant worden op het grondgebied van de gemeente Lierde. De bomen kunnen geplant worden door het lokaal bestuur, door andere instanties (bv. Natuurpunt, bedrijven, scholen,…) en/of door burgers.

Het aantal geplante bomen kan doorgeven worden via soswelzijn@yahoo.com en wordt vermeld op de website van het Bomencharter (www.bomencharter.be).

Waarom bomen planten?

Bomen plant je voor het leven én voor de generaties na jou. Meer bepaald, bomen halen CO2 uit de atmosfeer. De koolstof (C) nemen ze op en de zuurstof (O2) pompen ze in de lucht zodat wij gezonde lucht kunnen inademen. Bomen verbeteren dus de luchtkwaliteit en ze vormen een geluidsbuffer. Bomen vormen dus een aangename en efficiënte manier om de klimaatopwarming onder controle te houden. Ook beschermen bomen ons tegen de gevolgen van de klimaatopwarming nl. droogte, hitte en overstromingen en zijn ze goed voor de biodiversiteit.

Meer info over het Bomencharter kan je terugvinden op: www.bomencharter.be

foto bomencharter 2
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws