aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Verdere verloop van de groepsaankoop zonnepanelen

De kans dat er tijdens het schrijven en misschien zelfs tijdens het lezen van dit artikel, zonnepanelen geplaatst werden in het kader van de groepsaankoop Zuid-Oost-Vlaanderen, is zeer groot. In de zomer van 2020 organiseerde Energiehuis BEA immers een groepsaankoop voor zonnepanelen voor alle inwoners van Zuid-Oost-Vlaanderen. Onder begeleiding van studiebureau Zero Emission Solutions werd toen zonne-expert Advenso uitgekozen om de installaties te plaatsen.

De groepsaankoop was een zeer groot succes, er waren 1938 unieke inschrijvingen. Daarvan worden 487 installaties effectief geplaatst, dat is 25% van het totaal aantal inschrijvingen. Deze groepsaankoop levert een netto aanwinst op van 6870 zonnepanelen in Zuid-Oost-Vlaanderen.

Heel concreet werden in Lierde 17 installaties verkocht. Goed voor een totaal van 262 zonnepanelen of 87.580 Wp aan zonne-energie.

Door het overdonderende succes konden niet alle installaties in 2020 geplaatst worden. Advenso zal, mede door de verrekening van de nieuwe, eenmalige Vlaamse subsidie vanaf 1 januari, 245 van 487 installaties plaatsen in 2021.

In Lierde worden 14 installaties met het voordeel van de terugdraaiende teller nog dit jaar geplaatst. Er zijn nog 3 installaties voorzien in 2021, deze hebben dan recht op de nieuwe Vlaamse subsidie voor zonnepanelen die in voege treedt op 1 januari 2021.

Deze groepsaankoop zorgt niet alleen voor een positief effect in de portemonnee (zonnepanelen verdienen zichzelf vandaag terug op 5 à 6 jaar) maar zorgt door zijn omvang ook voor een aanzienlijke bijdrage aan duurzame, hernieuwbare energie voor Zuid-Oost-Vlaanderen.

solvaenergiehuis       zero emission

Terug naar alle nieuws