aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Een nieuw logo voor onze gemeente

Het gemeentebestuur is volop bezig met een vernieuwd communicatiebeleid.

Zo werd een tijdje geleden gestart met een Facebookpagina en een nieuwsbrief. Een nieuwe website zit er begin 2021 aan te komen. En ook het logo was toe aan een facelift.

Het bestuur stelde dan ook trots het nieuwe logo voor.

Het resultaat is een hedendaags logo geworden dat de eigenschappen fris, eigentijds en krachtig meekreeg.

Aan de slagzin “landelijke eenvoud in de Vlaamse Ardennen” werd niet geraakt.

In het logo komen 4 geometrische figuren voor die de 4 deelgemeenten symboliseren : Deftinge, Hemelveerdegem, Sint-Maria-Lierde en Sint-Martens Lierde, die samen Lierde vormen. Iedere figuur afzonderlijk verwijst naar een kernwaarde die de eigenheid van Lierde weerspiegelt.

Het groene kader staat voor stabiliteit. Lierde is een stabiele gemeente waar het goed wonen en vertoeven is. De 4 bollen staan voor verbinding, verbinding tussen de Lierdenaren ongeacht geslacht, leeftijd, … De tekstballon staat voor communicatie. Het bestuur draagt een open communicatie hoog in het vaandel. En tot slot de trap, deze staat voor authenticiteit. Lierde is een authentieke gemeente waar het landelijke karakter nog steeds de bovenhand heeft en waar iedereen welkom is.

De slagzin indachtig, blijven de groene kleuren centraal aanwezig in het nieuwe logo. De verschillende groene kleuren symboliseren het landelijke, rustgevende en veilige karakter van de gemeente. Het roze werd hieraan toegevoegd omdat dit staat voor het menselijke gelaat van het dorp.

Het logo werd ontworpen door Ellis De Vuyst van het bureau Something Ellis. Ellis is afkomstig van Lierde en was maar wat blij met deze opdracht.

Logo gemeente Lierde+baseline_kleur
Klik om te vergroten

Terug naar alle nieuws