aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Stickers "geen reclamedrukwerk"

Nieuwstraat 19
9570 Lierde
T 055 431025
F 055 431016
milieudienst@lierde.be

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

Een flink deel van het oud papier dat je voor de inzameling buiten zet, had je eigenlijk helemaal niet gevraagd. Het zijn regionale kranten en reclamefolders die 'zomaar' in je brievenbus zijn beland en voor een hoop papier verspilling zorgen.

Om die verspilling aan te pakken wordt er een sticker-actie op touw gezet. Bij het gemeentebestuur kan je vanaf nu een gratis sticker bestellen die je op he brievenbus kan plakken om ongewenste post te vermijden. 

Er bestaan 2 versies van de sticker : de ene laat noch regionale pers, noch reclamefolders toe, de andere kan gebruikt worden als de regionale pers wel gewenst is. Ook al heb je reeds een zelfgemaakte sticker aangebracht, dan verzoeken wij je toch de gemeentelijke sticker aan te brengen. Zo wordt er in onze gemeente maar één type sticker gebruikt.

Je kan de sticker afhalen bij onze milieudienst.

Stickers

De gratis regionale pers zal haar oplages en distributie aanpassen aan de resultaten van deze actie. Ook jij kan er dus voor zorgen dat de papierberg werkelijk slinkt!

Als de bedelers de boodschap op de stickers niet naleven en toch folders of gratis regionale pers in je bus stoppen, dan kan je dit aan de dienst milieu melden.

Het is belangrijk dat je het niet-naleven van de stickers meldt, alleen op die manier kan er werkelijk iets veranderen.

Wil je ook het geadresseerd reclamedrukwerk vermijden, laat jezelf dan registreren in het Robinsonbestand. Marketingbedrijven die aangesloten zijn bij het Marketing Verbond zullen je naam dan niet meer selecteren voor hun reclameboodschappen.

Robinsonbestand: Belgisch Direct Marketing Verbond, Buro & Design Center, Heizel Esplanade B46, 1020 Brussel 

tel. 02 477 17 97 of het gratis nummer 0800 91 886

Inschrijven is gratis en kan per brief of op de website, www.robinsonlist.be