Informatie over de sportkampen

Nieuwstraat 21
9570 Lierde
T 055 431023
F 055 431016
sportdienst@lierde.be

Openingsuren

maandag tot vrijdag

van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

Algemene info over sportkampen

Sportdienst Lierde biedt sportkampen aan tijdens de vakanties voor verschillende leeftijdsgroepen.

· Kleutersportkampen voor de leeftijd van 3 - 6 jaar

· Sportkampen met verschillende thema’s voor de leeftijd van 6 – 12 jaar en 12+

Praktisch

· Sportieve kledij

· Sportschoenen zonder zwarte zolen

· Indien er andere kledij gewenst is, wordt dit vooraf gemeld (bv. zwemkledij)

· Lunchpakket met flesje water of sapje meebrengen

· Er wordt geen frisdrank of snoep verkocht tijdens de sportkampen

Inschrijvingen

Inschrijven kan enkel via de webshop van gemeente Lierde op https://webshop.lierde.be, doorklikken naar ‘inschrijvingen’. Op deze pagina krijgt u ook een overzicht van het aanbod aan sportkampen. De betaling verloopt onmiddellijk online bij de inschrijving.

U ontvangt een bevestiging van inschrijving via mail. Inschrijven is enkel mogelijk voor een volledig sportkamp en niet per dag.

Tarieven

Het tarief sportkampen voor inwoners in Lierde geldt voor kinderen van wie beide of één van de twee natuurlijke ouders gedomicilieerd is in Lierde.

• 12 € per dag/per deelnemer voor inwoners van Lierde

• 15 € per dag/per deelnemer voor inwoners van een andere gemeente

Houders van een Lierdepas (kortingskaart voor personen met een bescheiden inkomen - 50% - voor gemeentelijke culturele en vrijetijdsactiviteiten) dienen niet in te schrijven via de webshop. Zij dienen eerst te reserveren via mail naar sportdienst@lierde.be en zich daarna persoonlijk aan te melden bij de sportdienst om cash te betalen (Lierdepas of bij eerste aanvraag attest mutualiteit of budgetbeheer/collectieve schuldenregeling meebrengen).

In de prijs van de sportkampen is inbegrepen:

· Een drankje en een koekje tijdens het 4-uurtje

· Verzekering lichamelijke ongevallen

Opvang

· 7u30 tot 9u00

· 16u00 tot 18u00

Annulatie

· Bij annulatie van 3 werkdagen of meer voor de start van het sportkamp: terugbetaling mogelijk

· Bij annulatie van minder dan 3 werkdagen voor de start van het sportkamp of indien geen annulering gemeld werd, is er geen terugbetaling mogelijk, tenzij een doktersattest kan voorgelegd worden.

· De annulatie moet altijd per e-mail (sportdienst@lierde.be) of persoonlijk aan de balie van de sportdienst gebeuren.

Tegemoetkoming van ziekenfondsen

Veel ziekenfondsen betalen een deel van de prijs van sportkampen (net zoals jeugdkampen, speelplein, …) terug tot de leeftijd van 18 jaar. Elk volgens hun eigen regels. U informeert zich dus best bij het ziekenfonds waarbij uw kind is aangesloten. Om een tegemoetkoming te krijgen, moet u het aanvraagformulier van uw ziekenfonds invullen. Dit vindt u normaal ook digitaal op de website van elk ziekenfonds.

U mag de formulieren meebrengen tijdens het kamp (gelieve de meeste gegevens zelf al zo volledig mogelijk in te vullen). U krijgt het aangevulde, ondertekende en afgestempelde attest op de laatste kamp-dag terug. Bent u dit vergeten? Dan mag u dit ook achteraf nog bezorgen aan de sportdienst (per post, per mail, aan het loket).

Belastingvermindering

Als uw kind jonger is dan 12 jaar heeft u ook recht op belastingvermindering. Let op! Een vermindering kan enkel voor opvang of kampen die worden georganiseerd door een jeugdbeweging, een sportclub of een organisatie die wordt erkend, gesubsidieerd of gecontroleerd door de gemeente, de provincie of het gewest.

De fiscale attesten voor deelname aan de sportkampen krijgt u automatisch thuis toegestuurd. Let wel, deze module is gekoppeld aan de webshop, het is dan ook belangrijk dat u bij het aanmaken van uw (gezins-)profiel de juiste gegevens/relaties invoert.

PLANNING SPORTKAMPEN 2020