aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Sportpark De Zandloper

Nieuwstraat 21
9570 Lierde
T 055 431023
F 055 431016
sportdienst@lierde.be

Openingsuren

maandag tot vrijdag

van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

Sportpark De Zandloper, gelegen aan sporthal De Zandloper, is een realisatie van gemeente Lierde in samenwerking met FARYS/TMVW. Deze laatste, een overheidsorganisatie met een brede dienstverlening, zal instaan voor het beheer.

farys Stropstraat 1
9000 Gent
Tel : 0470 13 23 90
fm.meldingen@farys.be

Reglement Inwendige Orde Sportpark De Zandloper. (pdf, 263.6 kB)

Overzicht Sportpark De Zandloper Lierde (pdf, 702.0 kB)

Sportpark De Zandloper telt 3 tennisterreinen, 2 padelterreinen, een multisportterrein, 4 petanqueterreinen, een skatepark en een Finse piste. Het sportpark is ook volledig verlicht om te kunnen sporten in alle veiligheid en comfort.

Sportpark De Zandloper is een ontwerp van Studiebureau Lobelle

lobelle

FinsePiste
Klik om te vergroten

FINSE PISTE

De Finse piste is in totaal 650 meter lang en ligt helemaal in de groene omgeving van sportpark De Zandloper, het bosgedeelte van de Finse piste heeft een afstand van 400 meter.

De Finse piste is een speciaal loopparcours voor joggers. Om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit een verende laag. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt kwetsuren. Door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten aanzienlijk minder belast tijdens het lopen.

TENNIS

Tennis is een balsport voor twee spelers (enkelspel) of paren (dubbelspel), waarbij je een bal van gemiddeld 67 mm diameter (meestal geel met witte lijn) met een racket over een net moet spelen. Bij tennis moet je de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) slaan. Het doel is om het de tegenstander(s) onmogelijk te maken de bal op dezelfde wijze terug te slaan. Je kan deze sport zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefenen.

Padel
Klik om te vergroten

PADEL

Padel is een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat je zowel enkel als dubbel kan spelen op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht!

Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. Een ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega’s. Padel is plezierig en uitdagend voor sportievelingen van eender welk niveau!

MULTISPORTTERREIN

Een multisportterrein is een terrein dat het hele jaar door bruikbaar is voor verschillende sportdisciplines in openlucht. Het is een sportieve ruimte waar alle generaties in alle vrijheid en veiligheid een sportactiviteit kunnen beoefenen zoals voetbal, basketbal, handbal, volleybal, tennis, badminton,…

Reservatie tennis, padel en multisport Sportpark De Zandloper