aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

De Lijn - probeeractie voor het eerste jaar secundair

De Lijn lanceert, net als de voorbije jaren, de probeeractie voor het eerste jaar secundair.Jongeren die de overstap maken naar het secundair krijgen een gratis abonnement van de Lijn aangeboden voor de maand september.
De bedoeling hiervan is om de jongeren kennis te laten maken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, het jongerenabonnement van de Lijn.Een verplaatsing met de bus naar school is efficiënt, duurzaam en veilig. Er dient wel rekening gehouden te worden met de volgende corona-maatregelen:

  • reizigers vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondmasker aan de haltes en in de voertuigen
  • er wordt maximaal afstand gehouden
  • de Lijn staat in voor de regelmatige reiniging van de voertuigen

Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.
Ouders met kinderen geboren in 2008 ontvangen deze week een brief met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen.De kinderen dienen voor 18 augustus geregistreerd te zijn op delijn.be/probeeractie. Hou zeker hun rijksregisternummer bij de hand voor de registratie.In augustus zal het probeerabonnement ontvangen worden per post.
Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het secundair, kunnen hiervoor eveneens een aanvraag doen via een formulier terug te vinden op delijn.be/probeeractie.Deze doelgroep wordt niet rechtstreeks aangeschreven.
Nog vragen?Bezoek de website delijn.be/probeeractie of bel naar het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min.)

Terug naar alle nieuws