aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

De Minder Mobielen Centrale start terug op.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen had het OCMW Lierde zich genoodzaakt gezien om de Minder Mobielen Centrale tijdelijk stop te zetten. Door de huidige versoepeling van deze maatregelen kan deze dienstverlenging terug opgestart worden.

Net zoals voor de poetsdienst, die enkele weken terug werd opgestart, worden voor de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale de nodige voorzorgsmaatregelen genomen zodat niet alleen zij maar ook de mensen die zij vervoeren voldoende beschermd zijn.

Aan de passagier wordt gevraagd om de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en om steeds achteraan in de wagen plaats te nemen.

De Minder Mobielen Centrale is een dienst, aangeboden door het OCMW Lierde, voor inwoners met een beperkt inkomen die omwille van leeftijd, ziekte of een beperking geen openbaar vervoer kunnen nemen.  Deze dienstverlening richt zich vooral op sociaal vervoer zoals doktersbezoek, boodschappen doen, bezoek aan familie of kapper.

Ongeveer 40 leden maken gebruik van dit vervoer. Het lidgeld bedraagt 7,00 EUR per jaar en de vergoeding is 0,35 EUR per gereden kilometer.

De chauffeurs kijken er naar uit om terug aan de slag te kunnen gaan.

Het OCMW Lierde is nog op zoek naar chauffeurs - vrijwilligers om deze sociale dienstverlening te kunnen garanderen.

Wie kandidaat chauffeur is of inlichtingen wenst kan zich melden op het tel.nr. 055 43 10 29.

foto MMC 1

Terug naar alle nieuws