aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Begraafplaatsen

De voorbije jaren werd er hard gewerkt op onze 4 begraafplaatsen, het nijpende plaatsgebrek behoort nu tot de verleden tijd.
Naar de toekomst toe zullen wij verder werken naar een regelmatige ontruiming. Zoals u inmiddels bekend zal de kennisgeving gebeuren door een duidelijke aankondiging aan de kerkhofingang en voor de betrokken graven naast de grafsteen.
Wij werken uiteraard verder aan de verfraaiingen van onze begraafplaatsen.
Het ossuarium met monument op de begraafplaats van Sint-Maria-Lierde is de eeuwige rustplaats van onze Lierdenaren waar een naamplaatje van de verwijderde graven kan aangebracht worden.

De huidige concessieprijzen voor een termijn van 30 jaar:
voor 1 persoon: € 480
voor 2 personen (boven elkaar): € 720

Naast het ossuarium werd een urnenbos aangelegd.
Uiteraard kan onze groene gemeente niet achterblijven op het vlak van milieubewustzijn. Daarom bieden wij aan onze bewoners op de begraafplaats te Sint-Maria-Lierde een nieuwe ecologische gedenkvorm aan, het urnenbos.
Bijkomend bij de mogelijkheid tot begraving in volle grond, columbarium of asverstrooiing en urneveld zal u ook kunnen kiezen voor het plaatsen in het ecologisch urnenbos. Door de mogelijkheid aan te bieden om composteerbare asurnen in een natuurlijke omgeving te begraven, richt de gemeente Lierde zich op de doelgroep die kiest voor crematie, alsook op personen die duurzaamheid belangrijk vinden. Enkel een composteerbare variant van de klassieke asurne, gemaakt van natuurlijke biologisch afbreekbare materialen zoals zand, planten extracten, is toegestaan. Het is de bedoeling dat de urne op beperkte termijn opgaat in de natuur.
Bovendien draagt de terugkeer naar de natuur van een dierbare overledene bij aan het rouwproces.