aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

12. Boshoek – Op de boshoek

12. Op de Boshoek

Je bent hier al - of nog - op Lierde, dus rust maar even uit in de nabijheid van het driedorpenpunt aan de voet van deze helling.

200 meter hiervandaan, daar raken Deftinge (Lierde) - Parike (Brakel) en Zarlardinge (Geraardsbergen) mekaar.

Een glimp van de Parikeberg helemaal linksachter bezorgt je een stijve nek, dus blijf voor verder ongemak voor je kijken.

Onderaan links een bosje met verdwenen ‘mote’ in de vallei van de Remistebeek. Hogerop, ook links, zie je de hoogte van de Matrouwstraat/Lierenhoek. FC Bonanza speelt wellicht niet thuis. De omgeving rond de terreinen is het ‘Kapelleveld’ en de Tempelstraat.

In de vallei het ‘Hof ter Planken’.

Kijk je nog hoger rechts dan komt zelfs de Eikenmolen in het vizier: Lierdes geologisch hoogste punt (92m). Uiterst rechts zie je dan dat andere Lierdese hoogtepunt: De Nauw.

Nog verder merk je een mast op. Je kijkt te ver nu want dit is Steenhuize-Wijnhuize en we hebben zo graag dat je naar Lierde kijkt. Er is zoveel moois te zien!

Geniet van dit voorsmaakje!

Mote’ kunstmatige ophoging in laaggelegen, drassig gebied, die ‘s winters voor mens en dier een vluchtheuvel was en waarop zich veelal een hoeve of een versterking bevond.