aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Snelheidsmetingen Lierde

In Lierde doen we regelmatig snelheidsmetingen. Deze doen wij bijvoorbeeld op verzoek van bewoners die vragen hebben over de snelheid in hun straat of over het aantal verkeersbewegingen door een straat. Ook doen wij tellingen om een goed beeld te krijgen en te houden van alle verkeersstromen binnen de gemeente.

Een snelheidsmeting is onderdeel van de afweging of wij een verkeerssituatie aanpassen. Dus op basis van een snelheidsmeting alléén worden geen maatregelen getroffen. Immers, het is op iedere weg mogelijk om harder te rijden dan toegestaan. Het blijft een kwestie van houding en gedrag om de snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

Volgende metingen werden vastgesteld:

“Snelheidsmeting Caudenberg: de gemiddelde snelheid bedraagt 44 km/h. V85, oftewel de maximale snelheid van 85% van het verkeer, is 58 km/h waar de toegelaten snelheid 70 km/h bedraagt.”
Caudenberg - snelheidsmeting 24 10 2018 (pdf, 555.7 kB)

“Snelheidsmeting Eikenmolen: de gemiddelde snelheid bedraagt 25 km/h. V85, oftewel de maximale snelheid van 85% van het verkeer, is 35 km/h waar de toegelaten snelheid 50 km/h bedraagt.”
Eikenmolen- snelheidsmeting 07 11 2018 (pdf, 541.4 kB)

Terug naar alle nieuws