aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Algemene taak dienst cultuur

Nieuwstraat 21
9570 Lierde
T 055 431014
F 055 431016
cultuur@lierde.be

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

De dienst cultuur, de cultuurambtenaar en de cultuurraad hebben de organisatie en de coördinatie van het socio-cultureel leven in handen.
De algemene vergadering van de cultuurraad vindt 2 keer per jaar plaats, er is een dagelijks bestuur dat maandelijks vergadert.

Het dagelijks bestuur stuurt en stimuleert de verenigingen om zich te integreren in het cultureel leven "in Lierde".

Als voorbeelden kunnen gelden: de toneelgroep Simali, de kunstkring Parnassos en het poppentheater Spelleke van Lierde, alsook het koor Canta Cansa.

Andere verenigingen zijn meer van sociale aard maar vinden het opportuun om toch via de cultuurraad hun activiteiten aan te kondigen en op die wijze blijvend geïntegreerd te blijven in het sociaal-cultureel leven van en op Lierde.

Waar de verenigingen minder interesse hebben vooral voor activiteiten die hun sector niet aanbelangen organiseert de cultuurraad of de culturele dienst zelf activiteiten als stimulans voor de verenigingen.
Voorbeelden hiervan zijn: 11 juli vieringen en 11 november uitstap, oprichten van standbeelden, jaarlijks bezoek thema-tentoonstelling in cultuur- of historische stad, deelname aan Open Monumentendag en Erfgoeddag, maandelijkse filmvoorstelling in de Lier.

De culturele dienst verwerkt ook de reservaties voor het gebruik van het Ontmoetingscentrum "de Lier" dat in 2011 zijn deuren opende en waar naast feestelijkheden vooral culturele manifestaties plaatsvinden.
Het blijft een essentiële taak voor de cultuurdienst/cultuurraad in samenwerking met de bibliotheek een aanbod van culturele activiteiten uit te bouwen en de verenigingen te overtuigen om hun culturele activiteiten in "de Lier" te laten doorgaan.

Uitleendienst: cultuurraad beschikt "enkel voor verenigingen aangesloten bij een gemeentelijke adviesraad" over een aantal zaken die logistiek kunnen gebruikt worden bij evenementen. Een lijst is ter beschikking op de dienst cultuur