aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

extra-financiële tussenkomst

Nieuwstraat 19
9570 Lierde
T 055 431018
ocmw.lierde@ocmwlierde.be

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

  • Verwarmingstoelage: Tijdens de wintermaanden kunnen personen en gezinnen met een beperkt inkomen een éénmalige, niet-terugvorderbare verwarmingstoelage bekomen. 
  • Tussenkomst in medische en farmaceutische kosten: personen en gezinnen met een beperkt inkomen en met veel medische en farmaceutische kosten kunnen een niet-terugvorderbare maandelijkse toelage bekomen 
  • Huurtoelage: door het toekennen van deze maandelijkse niet-terugvorderbare toelage tracht het OCMW mensen met een laag inkomen de mogelijkheid te bieden om toch een gezonde en/of aangepaste woning te huren. Deze toelage is niet verenigbaar met de huursubsidie en installatiepremie die wordt toegekend door Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.
  • Studietoelage: Tijdens de maanden september en oktober kunnen gezinnen met schoolgaande kinderen en met een beperkt inkomen een éénmalige, niet-terugvorderbare studietoelage bekomen. 
  • Tussenkomst in zuigelingenvoeding: personen en gezinnen met een beperkt inkomen kunnen een aanvraag indienen tot tussenkomst in aankoop van zuigelingenvoeding. De aanvraag verloopt in samenspraak met Kind en Gezin.