aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Sluit je huis of bedrijf aan op de zon

Vanaf 23 maart kan je als inwoner van Lierde gratis en vrijblijvend inschrijven voor de derde groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Klimaatgezond Oost-Vlaanderen

De gemeente Lierde ondertekende op 27 januari 2017 het Europese Burgemeestersconvenant en engageerde zich hierbij om de CO2-uitstoot met minstens 40 procent te verminderen tegen 2030 (ten opzichte van 2011).

Hoe werkt de groepsaankoop?

  • Gratis en vrijblijvend inschrijven tot en met 1 mei 2018.
  • Op 2 mei 2018 vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.
  • Vanaf 22 mei 2018 ontvang je dan een persoonlijk voorstel op maat en op basis van jouw inschrijvingsgegevens met een indicatie van jouw rendement.
  • Vind je het aanbod interessant, dan accepteer je het persoonlijk voorstel voor 30 juni 2018
  • Vervolgens worden je gegevens doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor 1 februari 2019.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Onuitputtelijke energiebron;

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.

Besparen op energiekosten

Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Gemiddeld is een installatie op minder dan 8 jaar terugverdiend. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Daarna betaal je minstens 17 jaar een veel lagere elektriciteitsrekening.

Grotere onafhankelijkheid

Hoe meer stroom jouw zonnepanelen opleveren, hoe minder stroom je nodig hebt van je energieleverancier.

Vermindering CO2-uitstoot

Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer T 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be .

Terug naar alle nieuws