aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Zondag 4 juni 2017: topdag voor de echte motorliefhebber

affiche2017

Voor het derde jaar op rij organiseert de lokale politie Geraardsbergen/Lierde, in samenwerking met de stad Geraardsbergen en de gemeente Lierde, een motorrit met aansluitend een motorwijding. Dit alles gaat door op zondag 4 juni 2017!

Deze door de politie begeleide rit van ca. 120 km start om 10u30 op de Kartuizersite en neemt de motorrijders vervolgens mee door het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen. 

Te Houtaing (deelgemeente van Aat), op de in het groen gelegen Jozefietenvestiging, worden de dorstigen gelaafd en de hongerigen gespijsd. Hierna zet de colonne zich verder richting Geraardsbergen waar er, na een exclusieve passage over de Muur, omstreeks 15u00 wordt verzameld op de Markt.

Hoogtepunt van deze dag is uiteraard de motorwijding door ‘padre’ Dirk Vannetelbosch, zelf een fervent motorrijder en aalmoezenier van de Blue Knights, de motorclub voor politieambtenaren. Een zegening die een welgekomen bescherming biedt aan de bestuurder en de motor.

“2016 was een onverhoopt succes, we verwelkomden meer dan 200 motoren! Uiteraard hopen we ook dit jaar op een talrijke opkomst. Mogen de weergoden ons opnieuw goedgezind zijn!” zegt korpschef Jurgen de Landsheer. 

Praktisch:

Iedere geoefende motorrijder kan deelnemen. 

Groepering/ inschrijving op het Kartuizerplein (Lierde) vanaf 09.30u 

Vooraf inschrijven wordt aangeraden via motorwijding@geraardsbergen.be

Om veiligheidsredenen en mogelijke hinder te vermijden, neemt de organisatie enkele maatregelen. Zo kan het deelnemersveld opgesplitst worden in twee groepen (afhankelijk van het aantal deelnemers de dag zelf). Doorgaand verkeer blijft gedurende de volledige activiteit wel mogelijk.

Terug naar alle nieuws