aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Sluit je huis of bedrijf aan op de zon

campagnebeeld
Klik om te vergroten

Vanaf 31 maart kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Vorig jaar organiseerde Provincie Oost-Vlaanderen voor de eerste keer een groepsaankoop zonnepanelen. Meer dan 10.000 Oost-Vlamingen schreven zich in. Uiteindelijk werden meer dan 2.800 installaties geplaatst wat overeen komt met 12 voetbalvelden aan zonnepanelen. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Voor de tweede keer krijg je de kans om ook via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen.

Klimaatgezond Oost-Vlaanderen

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft ervoor gekozen om deze groepsaankoop te organiseren

om zo duurzame zonne-energie toegankelijker te maken voor haar inwoners. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven, ... werk te maken van een klimaatgezond Oost‑Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

Ook onze gemeente ondersteunt dit initiatief. Onze gemeente ondertekende op 27 januari 2017 het Europese Burgemeestersconvenant en engageerde zich hierbij om de CO2-uitstoot met minstens 40 procent te verminderen tegen 2030 (ten opzichte van 2011).

Hoe werkt de groepsaankoop?

1. Inschrijven: je kunt je tot en met 9 mei gratis en vrijblijvend inschrijven.

2. Veiling: op 10 mei vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.

3. Persoonlijk voorstel op maat: vanaf 29 mei ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens met een indicatie van jouw rendement.

4. Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel voor 30 juni.

5. Installatie: Je gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. We streven ernaar om

alle installaties af te ronden voor 1 januari 2018.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Onuitputtelijke energiebron

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.

Besparen op energiekosten

Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Gemiddeld is een installatie op minder dan 10 jaar terugverdiend. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Daarna betaal je minstens 15 jaar een veel lagere elektriciteitsrekening.

Grotere onafhankelijkheid

Hoe meer stroom jouw zonnepanelen opleveren, hoe minder stroom je nodig hebt van je energieleverancier.

Vermindering CO2-uitstoot

Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be .

Terug naar alle nieuws