aaa
rss
Printvriendelijke versie
PDF

Wandelroutes

Nieuwstraat 21
9570 Lierde
T 055 431014
F 055 431016
cultuur@lierde.be

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

Digitale wandeling: 'Op zoek naar Liets' (7 of 10 km)

Een spannende tocht door het mooie landschap van Lierde...

Tijdens een digitale wandeling door het pittoreske Sint-Maria-Lierde ontspint zich het waargebeurd verhaal rond de mysterieuze verdwijning van Hiloné Liets op 17 mei 1953.

Met behulp van je smartphone/iPad/tablet (bib Lierde stelt 2 toestellen met de wandeling ter beschikking) kan je de geanimeerde route verder ontdekken aan de hand van een kortfilm met o.a. Hein Blondeel, Anton Cogen en Leen Persijn naar een scenario van één van Vlaanderens bekendste misdaadschrijvers Bavo D’Hooge.In zeven scènes wordt de speurtocht naar de nooit opgeloste zaak overgedaan.

Onderweg, langs de vele kapellen, het Lancaster monument, het natuurreservaat Uilenbroek, de Daantjeshoeve en cultuurhuis ’t Vierspan, word je als wandelaar geconfronteerd met het heden en verleden van dit dorp.

De wandeling van 7 kilometer kan geheel op eigen tempo

http://www.routeyou.com/nl-be/route/view/350918/wandelroute/op-zoek-naar-l-iets.nl

pastorij

Kartuizerwandeling (5, 11 of 15 km)

Geniet van een rustige interessante wandeling doorheen Lierde.  De wandeling loopt over het grongebied van de vier dorpen waarbij de dorpskernen van St.-Martens-Lierde en Hemelveerdegem aangedaan worden 
Een kleurrijke wandelbrochure met route-beschrijving, historische achtergronden, fotomateriaal en wegenkaart is te verkrijgen op de dienst toerisme (€1,25).

kartuizerroute

Poëzieroute Deftinge (1,8 km)

De Oude Processietoer, het permanente wandelpad met poëzie en foto's van 1,8 kilometer met vertrekpunt aan de kerk van Deftinge.

Download de brochure (pdf, 288.6 kB)