aaa
rss

Actueel

1/08/17 - Oproep vrijwilligers/stewards voor het BK voor Aspiranten

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ASPIRANTEN op Zondag 20 augustus 2017 Op zondag 20 augustus 2017 is de gemeente Lierde gastgemeente voor het Belgisch Kampioenschap voor Aspiranten. Dan rijden jongens en meisjes van 12-14 jaar tijdritten en wegritten op een gesloten parcours in Deftinge. Voor deze organis...meer »

28/07/17 - Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg voor jonge renners (aspiranten)

Op zondag 20 augustus 2017 organiseert de gemeente Lierde het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg voor jonge renners (aspiranten) in Deftinge. Wij zijn er van overtuigd dat door deze organisatie jonge renners uit de regio een unieke kans krijgen om op het hoogste niveau hun nog prille c...meer »

12/07/17 - Definitieve vaststelling Grup ‘Recreatie’ Lierde

GRUP ‘Recreatie’ Lierde 2017-06-02 grup recreatie getekende versie Advies Gemeente Herzele Advies stad Geraardsbergen Boscompensatie recreatiezone de zandloper Departement Omgeving advies 28-04-2017 RUP recreatie Lierde gemeenteraadsbesluit definitieve vaststelling getekende versie 26-06-2017 P...meer »

12/07/17 - definitieve richtlijnen en beslissing ikv aardgasvervoerleiding Brakel - Haaltert.

Definitieve richtlijnen + beslissing 12-06-2017 plan MER GRUP Enkelvoudige aardgasvervoerleiding Brakel - Haaltert meer »

6/07/17 - Woont de Warmste Vrijwilliger in onze gemeente?

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een hart voor vrijwilligers. De kleine daden van die vrijwilligers hebben grootste gevolgen in onze maatschappij. Of zoals de peter van onze campagne, Marc de Bel, zegt: “De Kracht schuilt vaak in het Kleine”. Om die reden gaat de Provincie op zoek naar de Warm...meer »

19/06/17 - Waarschuwingsfase: wees voorbereid op de warmte

Voornamelijk (sociaal geïsoleerde) ouderen, (chronisch) zieken en jonge kinderen lopen risico op ernstige gezondheidseffecten van warmte. Er bestaan enkele eenvoudig realiseerbare maatregelen die jezelf en anderen beschermen tegen de warmte. Zorg ervoor dat jijzelf en anderen: goed voorbereid z...meer »

15/06/17 - Persbericht van het FAVV Vogelgriep: bijkomende besmettingen bij een pluimveehandelaar en twee hobbyhouders – aanscherpen van de maatregelen

Er zijn bijkomende besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij een pluimveehandelaar in Oostkamp (West-Vlaanderen) en hobbyhouders in Quiévrain (Henegouwen) en Zuienkerke (West-Vlaanderen). Rond deze besmettingen zijn telkens zones afgebakend waarin een vervoersverbo...meer »

14/06/17 - Persbericht van het FAVV Vogelgriep: 2 nieuwe besmettingen bij hobbyvogels – verbod op pluimvee- en vogelmarkten en andere verzamelingen met pluimvee

Er zijn opnieuw besmettingen met hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders, respectievelijk in Sainte-Ode (provincie Luxemburg) en in Soignies (provincie Henegouwen). Rond deze besmettingen is telkens een tijdelijke bufferzone met een straal van ongeveer 3 km aangeduid. I...meer »

13/06/17 - BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Lierde vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuwsysteem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. BE...meer »

1/06/17 - Vakantieaanbod Speelpleinwerking & sportkampen 2017

DOWNLOAD DE BROCHURE Vul de medische fiche in en bezorg ze terug op de 1ste dag van aanmelding op het speelplein bij de inschrijvingsbalie op het speelplein meer »

30/05/17 - Omgevingsvergunning / Omgevingsloket

Vanaf 23 februari 2017 is de omgevingsvergunning van kracht. Die vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Op het digitaal loket vind je meer informatie over de werking van de toepassing waar je digitale bouwaanvragen en omgevingsdossiers kan indienen. In de overgangsperio...meer »
Bekijk alle nieuws

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

Omgevingsloket

Omgevingsloket

Bibliotheek

Bibliotheek

Sportdienst

Sportdienst

Jeugddienst

Jeugddienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis