aaa
rss

Actueel

24/02/21 - Beleef de koers thuis!

Onze gemeente ontvangt tijdens het Belgisch wielervoorjaar de koers op haar grondgebied. Door de coronapandemie zullen wielerwedstrijden ook dit jaar anders georganiseerd en beleefd worden. Carina Van Cauter, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, kondigt daarom enkele veiligheidsmaatregelen af. Tot...meer »

23/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

DPK PROJECTS heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen - het verkavelen van gronden Kort omschreven gaat het over het verkavelen van een perceel bestemd voor twee halfopen bebouwingen. De aanvraag heeft als adres Watermolenstraat 19 te 9572 Lierde. en met als kadastrale ...meer »

23/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

Van de Walle Patrick - Katleen hebben een aanvraag ingediend voor: - het verkavelen van gronden Kort omschreven gaat het over het verkavelen van een perceel in 2 loten bestemd voor halfopen bebouwingen. De aanvraag heeft als adres Stuivenberg zn te 9570 Lierde. en met als kadastrale omschrijving...meer »

19/02/21 - Samenwerking tussen Lierde en Brakel voor nieuw gemeentelijk zwembad

Gemeente Brakel start dit jaar met de bouw van een nieuw gemeentelijk zwembad. Op de volgende gemeenteraad zal onze gemeente een intentieverklaring tot samenwerken goedkeuren. Het huidige stedelijk zwembad Poseidon krijgt vandaag reeds heel wat bezoekers uit onze gemeente over de vloer. Zo gaan...meer »

19/02/21 - Erfgoed Vlaamse Ardennen zoekt deskundigen erfgoed

Erfgoed Vlaamse Ardennen zoekt medewerkers. Ben je gebeten door erfgoed? Ben je een doener en zijn samenwerken, begeleiden  en motiveren van groepen en mensen jou op het lijf geschreven? Heb je een brede interesse in het culturele veld? Schrikt een organisatie in volle groei je niet af, maar gee...meer »

19/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

TOPOMAR heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het D20.159 Aanleg voetpad Hekkouterstraat-Pikkelgemstraat te Lierde. De aanvraag heeft als adres Hekkouterstraat-Pikkelgemstraat te 9570 Lierde. De overheid, bevoegd om een beslissing te ne...meer »

18/02/21 - Nieuwe deuren maken gemeentehuis toegankelijker

Sinds kort is het gemeentehuis voor iedereen toegankelijk dankzij nieuwe, automatische deuren.  Na een doorlichting die werd uitgevoerd op vraag van Inter (Private Stichting Toegankelijkheid Vlaanderen) werd vastgesteld dat de deuren van het gemeentehuis aan vernieuwing toe waren om de toegankel...meer »

17/02/21 - Danszaal de Zandloper toegankelijker dankzij lift

Wij hebben bevestiging ontvangen dat het subsidiedossier voor de bouw van een lift aan/in Basisschool de Kei werd goedgekeurd. Deze lift zal zowel de school als de danszaal toegankelijker maken voor iedereen. Danszaal de Zandloper is gelegen op de zolderverdieping van Basisschool de Kei en momen...meer »

15/02/21 - Cantacansa schenkt 526,62 euro aan OCMW Lierde

Het jaarlijkse ‘sterzingen’ van zangkoor Cantacansa kon dit jaar wegens corona niet plaatsvinden op de traditionele wijze. Dirigent Jo De Taeye bedacht een alternatief en trok er met zijn gezinsbubbel op uit om bij de koorleden aan de deur te gaan zingen. Zo kregen de koorleden zelf de gelegenhe...meer »

15/02/21 - Nieuw in de bibliotheek

Via het samenwerkingsverband Huis van het Kind Zottegem ontvingen we eencoronasubsidie om te spenderen aan vrijetijdsmateriaal voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Met de ter beschikking gestelde gelden werden spelmaterialen aangeschaft die toegankelijk en laagdrempelig zijn. Deze vrijetijds...meer »

12/02/21 - Duurzaam voertuig voor onze gemeente

De technische dienst beschikt sinds kort over een nieuw CNG-voertuig van 3,5 ton met laadbrug. Dit voertuig vervangt de huidige verouderde bestelwagen. Het voertuig werd aangekocht door een lastgevingsovereenkomst af te sluiten met Fluvius/intergem betreffende ondersteuning van duurzame mobilite...meer »

12/02/21 - Wildlife Taxiteam Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers

Wildlife Taxiteam Oost-Vlaanderen is een vrijwilligersvereniging die instaat voor het vervoer van wilde dieren in nood naar een  VOC (opvangcentrum voor vogels en wilde dieren). De Wildlife Taxi Team brochure geeft meer uitleg over de werking van deze vereniging. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd...meer »

11/02/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing Steenweg 147/2, 9570 Lierde (2020/98 - OMV_2020141932) De volgende aanvrager(s) Botteldoorn Arne  mevrouw Wang Yiqiao heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het plaatsen van een zwevend terras bij een appartement. De aan...meer »

11/02/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing Triepstraat 49, (2020/91 - OMV_2020131379) De volgende aanvrager(s) mevrouw Pynket Nathalie  de heer Lammertyn Thijs heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het vernieuwen van het dak en het inrichten van de zolderverdiep...meer »

11/02/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing (2020/96 - OMV_2020142593) De volgende aanvrager(s) Deblanc Franky heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het verwijderen van 7 bomen. De aanvraag heeft als adres(sen): . Kadastraal bekend: LIERDE 4 AFD (ST-MARTENS-LIERD...meer »

10/02/21 - Update Corona - nieuwe flowchart

Is het voor jou niet duidelijk wanneer je in quarantaine of isolatie moet? De nieuwe flowchart geeft hierover meer duidelijkheid: Heb je klachten? Neem contact op met jouw huisarts en laat je testen. Meer info: www.info-coronavirus.be meer »

9/02/21 - Update Corona - beslissingen overlegcomité 05/02/2021

Op 05/02/2021 heeft het overlegcomité beslist dat de kappers mogen heropenen vanaf zaterdag 13/02/2021. Het volledige nieuwsbericht kan hier geraadpleegd worden: Overlegcomité: Heropening kappers vanaf zaterdag 13 februari | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be) meer »

9/02/21 - afvalophaling 10/02/2021

De De afvalophaling van morgen vindt plaats. Iedereen mag vanavond zijn afval zoals gewoonlijk buiten zetten. Woon je op een moeilijk bereikbare plaats en/of is jouw afval blijven staan? Geen paniek, Ivla voorziet hiervoor een inhaalronde op donderdag of zaterdag. Jouw afval mag dus gewoon blij...meer »

5/02/21 - Werken aan het station

Een beperkt aantal parkeerplaatsen aan het station zijn ontoegankelijk voor de aansluiting van de camera’s.  Zodra het weer het toelaat zullen de werken prioritair worden uitgevoerd door de aangestelde aannemer. meer »

3/02/21 - winkeLIERDE valt opnieuw in de prijzen.

Het project winkeLIERDE krijgt 9.897,80 EUR subsidie voor het ontwikkelen, verder uitwerken van de website www.winkelierde.be en wil hiermee de lokale ondernemers verder ondersteunen. Het project winkeLIERDE werd vorig jaar uitgerold. Er werd een publieke Facebookpagina aangemaakt (@winkeLIERDE)...meer »

2/02/21 - Liefde voor Lierde

Een leuk stadsspel (euh gemeentespel) opgemaakt door de dienst vrije tijd met een warm hart voor Lierde. Na vele vragen voor een gezinsvriendelijke buggyproof wandeling ging het borrelen. Aan de hand van leuke opdrachten waarin denken, durven, ontspannen en doen centraal staan proberen wij julli...meer »

1/02/21 - Overzicht maatregelen Sportsector

meer »

1/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

Dhr. WALRAET Stephan heeft een aanvraag ingediend voor: - het verkavelen van gronden Kort omschreven gaat het over het verkavelen van gronden. De aanvraag heeft als adres Wassegemstraat 56 te 9570 Lierde. en met als kadastrale omschrijving 3° afdeling, sectie B, nummer 0090 B . De overheid, bevo...meer »

1/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

NV Bouw - En Coordinatiebedrijf Der Vlaamse Ardennen heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het bouwen van twee halfopen bebouwingen + bijgebouwen. De aanvraag heeft als adres Kruisstraat zn te 9570 Lierde. en met als kadastrale omschrijv...meer »

28/01/21 - BEKENDMAKING AKTENAME VAN EEN MELDING

voor stedenbouwkundige handelingen en/of voor meldingsplichtige exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kenmerk: OMV_2020153373 Robin Vervaeck heeft een melding verricht voor: Een bronbemaling voor het plaatsen van een regenwaterput De melding heeft betrekking op een terrein met...meer »

28/01/21 - BEKENDMAKING AKTENAME VAN EEN MELDING

voor stedenbouwkundige handelingen en/of voor meldingsplichtige exploitatie van ingedeelde inrichtingen of activiteiten. Kenmerk: OMV_2021004258 Jonathan Vanden Brande heeft een melding verricht voor: Een bovengrondse propaangastank van 1.000 liter De melding heeft betrekking op een terrein met...meer »

27/01/21 - Lierde en autodelen = topkoppeling

6 maanden geleden is onze gemeente samen met 14 andere Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten gestart met het project autodelen. Zo stelt onze gemeente 3 deelwagens ter beschikking aan haar inwoners en personeel. Vandaag werden reeds meer dan 170 ritten uitgevoerd in onze gemeente. Hiermee zijn wij, als 1 ...meer »

27/01/21 - Reis naar het buitenland - verklaring op eer

Vanaf vandaag tot en met 1 maart 2021 zijn verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België verboden. Als je naar het buitenland wil reizen, dien je aan te tonen dat het om een essentiële reis gaat en dit moet je doen met een verklaring op eer.  Hiervoor kan dit formulie...meer »

26/01/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

BeslissingTempel 90A, 9572 LierdeTempel 90B, 9572 LierdeTempel 90A, 9572 LierdeTempel (606/G deel) 90, 9572 Sint-Martens-Lierde (Lierde) (2020/100 - OMV_2020146701) De volgende aanvrager(s) mevrouw Viville Sofie  heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omsc...meer »

26/01/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing Dreefstraat 5, 9570 Lierde (2020/88 - OMV_2020105476) De volgende aanvrager(s) de heer Dumont Christoph mevrouw Hulsbosch Paulien  hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het uitbreiding woning, slopen bijgebouw + oprichten car...meer »

25/01/21 - Update Corona - beslissingen overlegcomité 22/01/2021

Op 22/01/2021 heeft het overlegcomité beslist dat er een tijdelijk reisverbod komt en een uitbreiding van de isolatie. Het volledige nieuwsbericht kan hier geraadpleegd worden: Overlegcomité beslist tijdelijk reisverbod en uitbreiding isolatie | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be) meer »

25/01/21 - Update Corona - gemeente en OCMW werken op afspraak

De gemeentelijke administratie waarvoor u terecht kan in het gemeentehuis, de vrijetijdsdiensten en het OCMW werken nog steeds op afspraak. Een afspraak voor de gemeentelijke administratie, de vrijetijdsdiensten en het OCMW kan worden gemaakt via telefoon of e-mail: · Gemeentehuis: Telefoon: 05...meer »

18/01/21 - Registreer je hier als vrijwilliger

Vind jij de Vax ook de Max? Nu de locaties van de vaccinatiecentra voor de inwoners van Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Lierde, Brakel en Zottegem gekend zijn, is het alle hens aan dek om deze operationeel te maken tegen midden februari. Het is een grote logistieke operatie waar de voo...meer »

14/01/21 - Vaccinatie Lierdenaren in Herzele

In de Eerstelijnszone Panacea, bestaande uit de gemeenten Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Lierde, Brakel en de stad Zottegem komen 2 vaccinatiecentra, één in Zottegem en één in Herzele. De burgemeesters van de 6 gemeenten en de zorgraad van de Eerstelijnszone zijn dat in overleg met de...meer »

14/01/21 - Kom jij een handje helpen in het vaccinatiecentrum?

Het vaccinatiecentrum voor Lierde is gekend en bevindt zich in Herzele, Kloosterstraat 42. Ben jij een dokter of zorgverstrekker op rust? Wil jij je engageren als logistiek medewerker, denk maar aan een steward of dergelijk? Schrijf je in via het inschrijvingsformulier (https://forms.gle/V3XycMJ...meer »

13/01/21 - Tournée Minérale: maand februari = geen alcohol

‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Gezelligheid zonder alcohol De corona-maatregelen maken deze editie wel extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk. Hoewel so...meer »

11/01/21 - Vogelgriep: de verplichte ophokplicht van pluimvee en gehouden vogels blijft van kracht op het hele grondgebied!

Vanaf 15/11 moeten pluimvee en gehouden vogels opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook indien je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel is voor onbepaalde duur van kracht. Voederen en drenken van de dieren moet verplicht binnen gebeuren of op een manier zod...meer »

4/01/21 - Cultuurraad Lierde biedt de rustende wandelaar het project "Bankverhalen" aan.

Doordat er door de lockdowns haast geen sociaal leven meer mogelijk is trokken de Vlamingen er de laatste maanden massaal wandelend of fietsend op uit. Hier speelde de Lierdse Cultuurraad, die door de coronamaatregelen ook haar traditionele activiteiten diende te annuleren, op in. Tijdens de ee...meer »

21/12/20 - Afwijking wekelijkse rustdag

Toegestane afwijking op de bepalingen inzake de wekelijkse rustdag voor het ganse grondgebied van de gemeente Lierde op woensdag 23 december 2020 en woensdag 30 december 2020. meer »

3/12/20 - Strooiplan 2020-2021

Het strooiplan voor 2020-2021 kan hier geraadpleegd worden:  Strooiplan 2020-2021.pdf (lierde.be) meer »

23/09/20 - Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027 in openbaar onderzoek

Van 15 september 2020 tot en met 14 maart 2021 kunt u uw mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. U kunt de documenten nalezen op www.volvanwater.be en uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier. Ten laatste op 22 december 2021 za...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

  Niets gevonden op .
  Voeg zelf een activiteit toe

  Openingsuren

  maandag tot vrijdag
  van 9.00 u tot 12.00 u

  woensdag
  van 18.00 u tot 20.00 u

  COVID19

  COVID19

  GDPR PRIVACYVERKLARING

  GDPR PRIVACYVERKLARING

  Autodelen

  Autodelen

  Omgevingsloket

  Omgevingsloket

  Wijkpolitie

  Wijkpolitie

  Hulpverleningszone Zuid-Oost

  Hulpverleningszone Zuid-Oost

  Klimaatgezond

  Klimaatgezond