aaa
rss

Actueel

20/11/14 - Beter voorkomen dan genezen...

GEMEENTE LIERDE: OPSTART LOKAAL DRUGOVERLEG In uitvoering van het bestuursakkoord werd er ook in Lierde een lokaal drugoverleg opgestart. Een drughulpoverleg is een netwerk van lokale actoren die op basis van hun professionele of recreatieve bezigheden in aanraking (kunnen) komen met drugs of dr...meer »

19/11/14 - Flikker op met je fiets!

November-december 2014: grote fietsverlichtingscontrole - wees gezien! Ook als het donker wordt, zijn er heel wat fietsers op pad in Lierde. Maar ze zijn niet allemaal even zichtbaar. De gemeente zet daarom tijdens de donkere maanden extra in op fietsverlichting door verschillende controles te o...meer »

17/11/14 - Samen het risico op stroomonderbreking verminderen - Praktische tips om minder stroom te verbruiken

De kans op elektriciteitsschaarste is deze winter reëel. Als gemeente namen we reeds volgende maatregelen: http://offon.be/nl/wat-doen-anderen/kerstdecoratie-blijft-dit-jaar-opgeborgen Maar ook samen kunnen we het risico op stroomonderbrekingen verminderen door ons individueel verbruik te mati...meer »

5/11/14 - Schenk een kerstboom

Het gemeentebestuur zoekt een kerstboom voor het creëren van een aangename kerstsfeer aan het gemeentehuis. Mocht je zelf zo een grote spar (8-10m) staan hebben die je zou willen verwijderen, dan mag je contact opnemen met de dienst openbare werken T 055 431012 of openbarewerken@lierde.be Indie...meer »

30/10/14 - Interactieve tentoonstelling ‘De Groote Oorlogsroute’ met authentieke voorwerpen van inwoners uit Lierde

In de bib van 1 t.e.m. 29 november 2014 tijdens de openingsuren. Mogelijkheid tot begeleide rondleiding op zaterdag 29 november 2014 (10-11u of 11-12u). Let op: ENKEL OP AFSPRAAK!   meer »

29/10/14 - Weigering PMD zakken.

Vandaag opnieuw werd controle gedaan door de ophaler en werd vastgesteld dat het merendeel van de PMD-zakken in Lierde niet afkomstig waren van de intercommunale I.VL.A., waartoe Lierde behoort, maar van andere intercommunales zoals ILVA, IMOG,…, De zakken waren voornamelijk afkomstig van ILVA, ...meer »

22/10/14 - Uitbreidingswerken in de dorpskern van Hemelveerdegem

Eandis start op maandag 27/10/14 met de uitbreidingswerken aardgas in de dorpskern van Hemelveerdegem. Tegelijkertijd zullen aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet en Telenet gebeuren. De werken zullen in verschillende fases gebeuren, zoals aangeduid op onderstaande kaart. In e...meer »

17/10/14 - Samen wapenen we ons tegen een eventuele energieschaarste!

Als inwoner stel je je ongetwijfeld vragen bij de zekerheid van energiebevoorrading in een periode van strenge winterkou. Allerlei berichten over mogelijke black-outs of gedwongen afschakelingen hebben die zorg aangewakkerd. U kan een brochure bekomen op het gemeentehuis of digitaal downloaden v...meer »

14/10/14 - Gas – Elektriciteit: durf vergelijken!

In het dagelijkse leven moet u steeds keuzes maken. Daarvoor vergelijkt u de verschillende alternatieven die u worden aangeboden. Voor energie en meer bepaald voor gas en elektriciteit is het niet altijd eenvoudig om de beste leverancier of de juiste formule te kiezen. Daarom heeft onze gemeente...meer »

13/10/14 - De Roepsteen digitaal

Het trimestrieel infoblad 'de Roepsteen' wordt vandaag postbedeeld in heel Lierde. Download hier uw digitale versie: Roepsteen Herfst 2014 meer »

6/10/14 - Kies voor goedkopere groene energie groepsaankoop

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van het Oost-Vlaamse provinciebestuur. De gemeente Lierde ondersteunt dit initiatief, en dit al voor de vierde keer op rij! ...meer »

2/10/14 - Sportkampen najaar 2014

27 tot 31 oktober 2014 - Sportkamp herfstvakantie Waar: Sporthal “De Zandloper”, Nieuwstraat 23, 9570 Lierde Prijs: € 55    22 tot 24 december 2014 - Sportkamp kerstvakantie Waar: Sporthal “De Zandloper”, Nieuwstraat 23, 9570 Lierde Prijs: € 33 Inschrijvingsformulier/Flyer  meer »

1/10/14 - De gemeente Lierde voorziet een fotocabine

Deze faciliteit verhoogt de dienstverlening aan de burger. Men kan op één plaats terecht én voor de pasfoto én voor de documenten waarvoor een pasfoto nodig is. In de inkomhal van het gemeentehuis kan je voor slechts € 10 een set van 6 pasfoto’s bekomen. Deze zijn conform alle wetgeving voor of...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

Niets gevonden op .
Voeg zelf een activiteit toe

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis

Bibliotheek

Bibliotheek

Sportdienst

Sportdienst

Jeugddienst

Jeugddienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie