aaa
rss

Actueel

15/07/16 - Enquête naar de arbeidskrachten

De Algemene Directie Statistiek organiseert, op vraag van Eurostat, sinds 1 januari 1999 een doorlopende enquête naar de arbeidskrachten bij 58.500 huishoudens. Via deze enquête worden internationaal vergelijkbare arbeidsmarktstatistieken opgemaakt. Een aantal huishoudens uit de gemeente Hoogst...meer »

15/07/16 - Distelbestrijding... wees er op tijd bij!

Distels en de bestrijding ervan is een groot probleem in Vlaanderen, nochtans is er een wettelijke verdelgingsplicht. Daarom enige verduidelijking bij de wetgeving: Het KB van 19 november 1987 bepaalt het volgende: “De verantwoordelijke is verplicht de bloei alsmede de zaadvorming en de uitzaaii...meer »

13/07/16 - Boeiende avondwandelingenreeks met Pasar in Oost-Vlaanderen in juli en augustus

Pasar zomert in de Vlaamse Ardennen op woensdagavond Ontdek het heuvelende landschap met vergezichten en pittoreske dorpskernen, kronkelende kasseiwegen en knotwilgenrijen, watermolens en windmolens. Adembenemend als je boven een holle weg uitstijgt en de dorpjes ziet liggen met hun kerktorens, ...meer »

12/07/16 - Verwijder deze planten uit uw tuin

Reuzenbereklauw en Alsemambrosia zijn gevaarlijke planten. Andere planten zoals Japanse duizendknoop en Reuzenbalsemien bedreigen de natuur. Enkele waterplanten die misschien ook in uw tuinvijver groeien, staan sinds kort op een Europese zwarte lijst van planten die moeten bestreden worden. Reu...meer »

8/07/16 - Bekendmaking retributies Gemeentelijke kleuterschool

De heer Burgemeester van de gemeente Lierde brengt, overeenkomstig artikel 186 van het gemeentedecreet, ter openbare kennis dat de gemeenteraad van Lierde in zitting van 27 juni 2016 de volgende belastings-verordeningen heeft vastgesteld: - Retributie op het verstrekken van soep en maaltijden i...meer »

5/07/16 - Politiezone Geraardsbergen/Lierde flitst digitaal

Vanaf 1 juli beschikt de politiezone GERAARDSBERGEN/LIERDE over een nieuw hoogtechnologisch flitstoestel.   “Het toestel moet ons in staat stellen om performant en efficiënt de snelheid te controleren” zegt korpschef Jurgen De Landsheer. Het nieuwe toestel is voorzien van een WIFI-module waardoo...meer »

29/06/16 - Verandert er iets aan uw Lijn?

Door wegenwerken of evenementen moeten de bussen van de lijn vaak een omleiding volgen. Reizigers kunnen op de hoogte blijven van omleidingen op hun buslijn door zich in te schrijven op de nieuwsbrief via www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief Zie ook deze flyer meer »

8/06/16 - Schrijf zin voor zin mee aan ons ‘Gezamenlijk Boek'

Ontdek de passie voor het schrijven en neem deel aan het nieuwe project ‘Gezamenlijk Boek’.  Schrijf vanaf nu mee aan ons verhaal door om beurten één zin toe te voegen. Hierdoor vormt zich een boek, volledig geschreven en gestuurd door jullie. Het verloop is niet bekend, dus het verhaal kan al...meer »

1/06/16 - Fel groen voor genezing

De kankerbestrijdingsactie Vergroot de Hoop zet dit jaar in op: fel groen voor genezing. Uw felgroen taxussnoeisel kan weer het verschil maken voor duizenden patiënten. Van uw snoeisel wordt immers medicijn gemaakt dat daadwerkelijk helpt tegen kanker. U kan bij uw containerpark terecht om uw sn...meer »

26/05/16 - Zomerkampen 2016

Bekijk het volledige aanbod. Houders van een Lierdepas krijgen een aangepast tarief. Voor het speelplein dien je verplicht de medische fiches in te vullen en terug te bezorgen. Speelpleinwerking kan de dag zelf worden ingeschreven. Factuur volgt achteraf. Schrijf hier je kind(eren) in voor de s...meer »

22/05/16 - Fotowedstrijd: “Landelijk Lierde”

De Milieuraad van Lierde organiseert een fotowedstrijd voor alle inwoners van Lierde (klein en groot). Indienen kan in één van de volgende categorieën, met een maximum van drie foto’s per categorie en per persoon. A “Landschap bekeken door een kinderoog”  wedstrijd specifiek voor kinderen (tot 1...meer »

18/05/16 - Bescherming tegen hitte en ozon

Vanaf 15 mei tot en met 30 september loopt de waakzaamheidsfase van het hitte- en ozonplan. Tijdens deze fase worden de temperatuur en de ozonconcentraties nauwkeurig opgevolgd. Warme zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken immers ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. De...meer »

10/05/16 - Het reservatiesysteem van de belbus wordt aangepast vanaf woensdag 1 juni 2016

Afhankelijk van de verplaatsing die u wil maken, zoekt de operator de meest geschikte opsplitsing waarbij rekening wordt gehouden met het volledige openbaar vervoersnetwerk. Het is dus best mogelijk dat de verplaatsing die u vandaag nog met de belbus maakt, vanaf 1 juni 2016 op een andere manier...meer »

2/05/16 - Bekendmaking retributie op het afleveren van compostvaten

De heer Burgemeester van de gemeente Lierde brengt, overeenkomstig art. 186 van het gemeentedecreet, ter openbare kennis dat de gemeenteraad van Lierde in zitting van 25 april 2016 de volgende belastingverordening heeft vastgesteld: de retributie op het afleveren van compostvaten voor de period...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

Niets gevonden op .
Voeg zelf een activiteit toe

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis

Bibliotheek

Bibliotheek

Sportdienst

Sportdienst

Jeugddienst

Jeugddienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie