aaa
rss

Actueel

27/01/15 - Ontdek de nieuwe wisselcollectie van CinéBib in de afdeling Film: Humor.

 We stellen op geregelde tijdstippen thematische wisselcollecties voor (van steeds 20 stuks) met de betere, niet-commerciële film. Tot 3 april 2015 bezitten we een nieuwe thematische wisselcollectie in de afdeling Film: Humor. De provincie Oost-Vlaanderen en Cinema Novo bieden de Bib deze heel...meer »

23/01/15 - Schenk uw hulst

Het gemeentebestuur zoekt hulstbomen ter versiering van de buitenkant van O.C. de Lier. Mocht je zelf een volwassen hulstboom staan hebben die je zou willen verwijderen, dan mag je contact opnemen met onze diensten. Indien de boom bruikbaar is, wordt deze door de technische dienst verwijderd. meer »

16/01/15 - OCMWeetje

Wist je dat besparen loont? De standby functie uitschakelen van elektrische apparaten (bv. TV en PC) bespaart jaarlijks € 100 Je  bespaart € 10 per jaar wanneer je de kraan sluit tijdens het tandenpoetsen Je betaalt 30% minder remgeld voor een consultatie bij je huisarts wanneer deze een medisc...meer »

15/01/15 - Kampen van 16 februari 2015 t.e.m. 20 februari 2015

Kleuter-5daagse “Ballen en Bellen” - Telkens van 9u00 tot 16u00. Opvang mogelijk vanaf 7u30 en tot 17u30. Kostprijs: €9,00/dag. Doelgroep: 3 – 6 jaar CKG Den Boomgaard (rechtervleugel), Langemunte 10, 9570 Lierde. Inschrijven kan via:       jeugddienst@lierde.be T 055 43 10 31 Flyer KLEUTERKAM...meer »

14/01/15 - Alle inwoners van Lierde kunnen nu gebruik maken van de dienstverlening bij het “Huis van het kind”

“Huis van het kind” staat in voor informatie, ondersteuning en is dé ontmoetingsplaats voor ouders, stiefouders, grootouders, familie en andere opvoedingsverantwoordelijken die zorg dragen voor kinderen van 0 jaar tot 18 jaar. Het huis herbergt verschillende diensten onder zijn dak: Consultatie...meer »

13/01/15 - Tweede infoavond herstelproject trage wegen op donderdag 29 januari 2015 om 19u30 in OC De Lier, Nieuwstraat 21, 9570 Lierde

Recent vond al een eerste infoavond plaats waar een werkgroep werd voorgesteld. Intussen zijn alle trage wegen in het gebied St.-Martens-Lierde en Hemelveerdegem in kaart gebracht en de inventarisatie hiervan zal worden voorgesteld. Na  afloop krijgt iedereen een kaart en vragenlijst waarmee u z...meer »

12/01/15 - Weg- en rioleringswerken in de Langestraat

In Sint-Maria-Lierde zijn werken aan de gang om de veiligheid van de fietsers te verbeteren. Van de rijweg afgescheiden fietspaden worden voorzien en tegelijkertijd wordt een gescheiden rioleringsnetwerk aangelegd. Doorgaand verkeer is niet toegelaten. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk. Ge...meer »

5/01/15 - De ophaalkalender van 2015

Download de digitale versie met openingsuren en sluitingsdagen van het containerpark: IVLA-Lierde_2015 meer »

11/12/14 - Zonder is gezonder

Aan de slag zonder pesticiden Slakken in je moestuin, planten tussen de tegels van het voetpad of in de grasmat van het sportveld, pleinen en parken onderhouden... We grijpen gemakshalve naar pesticiden. Die producten werken doorgaans goed, maar ze zijn schadelijk voor de gezondheid en voor de n...meer »

8/12/14 - De winter is in het land ...

en dat betekent dat onze strooidiensten terug in actie schieten! Onze strooiwagens rijden uit op basis van het strooiplan 2014-2015. De verschillende wegen op ons grondgebied zijn onderverdeeld in drie categorieën: A) prioritaire wegen: hoofdwegen, buslijnen, openbare gebouwen, schoolomgevingen...meer »

3/12/14 - ScharrelKUNST

daagt de mensen uit om creatief de natuur in te trekken. Het doel is een kunstwerk te maken met natuurlijke materialen en daarna de foto’s op de website te plaatsen. Deze activiteit is gratis! Meer informatie vind je op www.rlva.be/scharrelkunst meer »

17/11/14 - Samen het risico op stroomonderbreking verminderen - Praktische tips om minder stroom te verbruiken

De kans op elektriciteitsschaarste is deze winter reëel. Als gemeente namen we reeds volgende maatregelen: http://offon.be/nl/wat-doen-anderen/kerstdecoratie-blijft-dit-jaar-opgeborgen Maar ook samen kunnen we het risico op stroomonderbrekingen verminderen door ons individueel verbruik te mati...meer »

17/10/14 - Samen wapenen we ons tegen een eventuele energieschaarste!

Als inwoner stel je je ongetwijfeld vragen bij de zekerheid van energiebevoorrading in een periode van strenge winterkou. Allerlei berichten over mogelijke black-outs of gedwongen afschakelingen hebben die zorg aangewakkerd. U kan een brochure bekomen op het gemeentehuis of digitaal downloaden v...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

Niets gevonden op .
Voeg zelf een activiteit toe

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis

Bibliotheek

Bibliotheek

Sportdienst

Sportdienst

Jeugddienst

Jeugddienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie