aaa
rss

Actueel

24/11/17 - Gedeeltelijke afschaffing voetweg nr. 46 in de deelgemeente Deftinge.

Bericht van openbaar onderzoek. Het college van burgemeester en schepenen, gemeentebestuur Lierde, maakt bekend dat een onderzoek de commodo et incommodo ingesteld is nopens de ten hoofde vermelde zaak. De bundel met de voorlopige vaststelling ligt ter inzage van het publiek in het gemeentehuis...meer »

21/11/17 - Hij komt...

Woensdag 29 november 2017 naar de bibliotheek. De Voorleespiet vanaf 14u30 en de Sint van 15u30 tot 17u00. meer »

15/11/17 - Klimaattafel 06 december 2016

Wanneer: Woensdagavond 6 december 2017 Het programma ziet er als volgt uit: 19u00-19u30: onthaal 19u30-20u00: introductie 20u00: klimaattafels met korte pauze 21u30: conclusie 22u00: we sluiten af met een drankje Waar: O.C. de Lier, Nieuwstraat 21, 9570 Lierde INSCHRIJVEN FLYER EVENT meer »

15/11/17 - Uitslag fotowedstrijd milieuraad

Categorie A - Landschap bekeken door een kinderoog (1 deelnemer) 1ste prijs STIEN DE NEVE Foto: Insecten in de tuin Categorie B - Natuur in eigen tuin 1ste prijs ANNABELLE MICHIELS Foto: Ijsbloemen na vriesnacht op de ramen, ook dat is natuur dicht bij ons 2de prijs WIM THIENPONT & MARC DE SM...meer »

13/11/17 - Gratis Energiefit-avond voor snelle energiebesparing Laat onze expert je inspireren!

Doelgroep: iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite Eandis en de energiespecialisten van Bond Beter Leefmilieu ontwikkelden een avondsessie die een hele reeks verrassende energietips op een leuke manier uit de doeken doet. Zonder veel moeite en zonder grote investeringen kun...meer »

13/11/17 - Sportkamp:Winter Games

De flyer De link om in te schrijven is: https://goo.gl/forms/oTEmyamU3hfj8prL2 meer »

10/11/17 - Aan tafel met het klimaat

Jouw idee gezocht voor een klimaatgezond Lierde Lierde is met het project “Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen” een stevig engagement aangegaan om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten op het volledige grondgebied ten opzichte van 2011. Daarnaast willen we ook de negatieve gevolgen van de klima...meer »

10/11/17 - Bib Lierde wint 1ste prijs in de wedstrijd Europese Bibliotheek van Oost-Vlaanderen.

De Deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen heeft gisteren beslist om de 1ste prijs voor de wedstrijd Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen toe te kennen aan de bibliotheek van #Lierde. In de motivatie van de jury werd opgemerkt dat onze bib een zeer gevarieerd “extra” aanbod biedt, doorhe...meer »

8/11/17 - Heraanleg fietspaden aan kruispunt Oudenaardsestraat (N493) en Hazelaarstraat in Geraardsbergen

Op dinsdag 14 november start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden aan het kruispunt met Oudenaardsestraat (N493) en Hazelaarstraat in Geraardsbergen. Doorgaand verkeer op de Oudenaardsestraat blijft mogelijk en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. He...meer »

8/11/17 - Wintertips: bescherm uw waterleiding en watermeter

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat uw waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan u ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden, geeft De Watergroep graag enkele tips. · Zorg ervoor dat de temperatuur in alle lokalen met waterleidingbuizen steeds b...meer »

6/11/17 - Liefste Sint, leg je duurzame spulletjes in mijn schoentje?

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt vroeger donker... De speelgoedfabriek van de Sint draait ongetwijfeld al op volle toeren. Hopelijk denken hij en zijn Pieten ook dit jaar aan milieuvriendelijke geschenkjes... Op 6 december zal de Sint op zijn schimmel, vergezeld van zijn Pieten, de s...meer »

26/10/17 - Gemeente Lierde biedt i.s.m. ISB een sportverzekering aan voor de recreatieve sporter

Zeker Sporten biedt een snelle en complete oplossing om veilig te sporten: deskundig sportadvies, fitte tips en een bijhorende sportverzekering. Of je nu alleen sport of met het hele gezin, zowel de gezamenlijke als afzonderlijke sportactiviteiten zijn 100% verzekerd. Meer info via www.zekerspo...meer »

11/10/17 - Oproep kandidaturen voor de ‘Cultuurprijs 2017’

De gemeente Lierde stelt jaarlijks een “cultuurprijs” in ter bevordering van cultuur en kunst in Lierde in de meest brede zin. De cultuurdienst wenst een persoon, vereniging of een cultureel evenement respectievelijk wonend, gevestigd of gehouden in Lierde te bekronen die/dat in de referentieper...meer »

26/09/17 - NMBS en Infrabel verhogen en vernieuwen de perrons in stopplaats Lierde voor meer reizigerscomfort

Begin oktober 2017 starten ze met de verhoging en vernieuwing van de perrons in de stopplaats Lierde. De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. De werkzaamheden starten met perron 1. Perr...meer »

18/09/17 - Help het milieu door overdadig drukwerk aan de bron te vermijden.

Als milieubewuste gemeente kiezen wij samen met FCR Media, de uitgever en verdeler van de Gouden en Witte Gids, voor een gezamenlijke aanpak met betrekking tot een optimalisatie van de te bedelen telefoonboeken.  Gebruikt u de papieren gids niet meer? Schrijf dan uit via het formulier op deze li...meer »

28/08/17 - Multimove

Beste ouders, In september starten we terug met Multimove: Multimove biedt 3 tot 6-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is. Multimove onderstreept het belang van een brede ...meer »

30/05/17 - Omgevingsvergunning / Omgevingsloket

Vanaf 23 februari 2017 is de omgevingsvergunning van kracht. Die vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Op het digitaal loket vind je meer informatie over de werking van de toepassing waar je digitale bouwaanvragen en omgevingsdossiers kan indienen. In de overgangsperio...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

Niets gevonden op .
Voeg zelf een activiteit toe

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

Omgevingsloket

Omgevingsloket

Klimaatgezond

Klimaatgezond

Bibliotheek

Bibliotheek

Jeugddienst

Jeugddienst

Sportdienst

Sportdienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis