aaa
rss

Actueel

18/04/14 - Boekendienst voor personen met beperkte mobiliteit

Boekendienst voor personen met beperkte mobiliteit · Enerzijds kunnen we de minder mobiele mensen naar de bib brengen. Dit kan via het systeem van de M.M.C. mindermobielencentrale, i.s.m. het OCMW. Voor de gebruiker van deze dienst komt het erop neer dat zij jaarlijks een lidgeld betalen van €...meer »

18/04/14 - Ondersteuning zorgbehoevende, oudere bevolking

De gemeente Lierde is een uitgestrekt landelijke met een vergrijzende bevolking.  Aangezien Lierde geen eigen rusthuis heeft op zijn grondgebied wensen wij als OCMW de ouder wordende, zorgbehoevende inwoners van Lierde zoveel mogelijk te ondersteunen. Wij willen hulp bieden zodat deze groep van...meer »

18/04/14 - OCM-Weetje

De zomervakantie is in aantocht! Indien u of uw kinderen deelnemen aan activiteiten ingericht door de sportdienst, jeugddienst (Jil & Jul), bibliotheek en cultuurdienst van Lierde en u behoort tot volgende groepen: · inwoner van Lierde · rechthebbend op verhoogde verzekeringstegemoetkoming / omn...meer »

18/04/14 - Extra internetsessies voor senioren

  Voor jonge generaties is het internet een evidentie. De meeste kinderen van vandaag  hebben nooit anders geweten, maar voor anderen blijft de drempel naar het wereldwijde web blijkbaar groot. Zij die het internet niet gebruiken missen de voordelen die het hen kan bieden als een venster op de ...meer »

17/04/14 - Werkzaamheden op N42 in Herzele en Geraardsbergen

Vanaf dinsdag 22 april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de N42 in Herzele en Geraardsbergen. De werfzone loopt van het kruispunt met de Gentweg tot het kruispunt met de Aalstersesteenweg (N460). De bestaande verharding in doorlopend gewapend beton wordt tijdens de werken hersteld en d...meer »

16/04/14 - Dit jaar doet de Baloise Belgium Tour Lierde aan.

Start rit Lierde – Knokke-Heist op donderdag 29 mei (Hemelvaart) De startzone bevindt zich aan de Nieuwstraat / Gemeenteplein. Rond 10u30 (o.v.) komen de renners het wedstrijdblad tekenen op het podium vlakbij het gemeentehuis. In het ontmoetingscentrum De Lier organiseren we een groots ontbij...meer »

11/04/14 - Zitdagen fonds voor arbeidsongevallen

U had een arbeidsongeval ?  Uw partner, een familielied of een vriend(in) heeft een arbeidsongeval gehad ?  U hebt vragen of u hebt hulp nodig ?  Een sociaal assistent(e) van het Fonds voor Arbeidsongevallen staat tot uw beschikking ! De sociaal assistenten geven uitleg over de regeling van uw a...meer »

2/04/14 - Speelplein Jil & Jul zoekt animatoren

SPEELPLEIN JIL&JUL ZOEKT M/V MET TALENT & ENTHOUSIASME! Word je dit jaar 16 jaar of ben je al ouder? Heb je zin in een knotsgekke zomer? Doe je graag eens zot, maar blijf je steeds verantwoordelijk? Dan zijn wij op zoek naar JOU om ons animatorenteam te versterken! Als animator heb je niet allee...meer »

31/03/14 - Cantacansa zong voor OCMW

Zoals reeds vele jaren trok het plaatselijke zangkoor ‘cantacansa’ tijdens de eindejaarperiode weer zingend van huis tot huis en verzamelden zij een mooie som geld bij elkaar.Ook dit jaar schenken zij dit  mooie bedrag aan het OCMW van Lierde. “Met deze steun kopen wij goederen aan voor gezinnen...meer »

27/03/14 - Stuur ons uw mooiste foto's van en uit Lierde!

Woensdag 26 maart 2014 werd de ‘LIERDE APP’ voor smartphones en tablets officieel gelanceerd en aan de pers voorgesteld. De gemeentelijke App is gratis te downloaden op volgende systemen: APPLE https://itunes.apple.com/be/app/gemeente-lierde/id784091977?mt=8 ANDROID https://play.google.com/s...meer »

26/03/14 - Truvo helpt het milieu door overdadig drukwerk aan de bron te vermijden.

Als milieubewuste gemeente kiezen wij samen met Truvo, de uitgever van de Gouden en Witte Gids, voor een gezamelijke aanpak met betrekking tot een optimalisatie van de te bedelen telefoonboeken. Uit recent onderzoek blijkt dat 8 op 10 gezinnen de gidsen thuis willen blijven ontvangen. Om te voo...meer »

20/03/14 - Paaskamp jeugddienst

Kleuterkriebels in Paassfeer, van ma 07.04 tot vr 11.04.2014! alle 3 – 6jarigen zijn welkom op het speelplein! De flyer van Paaskamp jeugddienst: meer »

14/03/14 - Cultuurprijs 2014

De cultuurdienst van de gemeente Lierde stelt jaarlijks een “cultuurprijs” in ter bevordering van cultuur en kunst in Lierde in de meest brede zin. De cultuurdienst wenst een persoon, vereniging of een cultureel evenement respectievelijk wonend, gevestigd of gehouden in Lierde te bekronen die/da...meer »

4/03/14 - Gratis wilgenpoten te verkrijgen

Regionaal landschap Vlaamse Ardennen heeft gratis wilgenpoten ter beschikking. Wie deze pootstokken een plaats kan geven in zijn tuin of weide kan contact opnemen met RLVA (055/20.72.65). Je kunt ze dan na afspraak komen afhalen op het secretariaat in Ronse. Aanbod geldig zolang de voorraad (150...meer »

3/03/14 - Download de jeugd- & sportgids voorjaar 2014

jeugd- & sportgids voorjaar 2014 meer »

3/03/14 - Aankondiging werken N42

Herstelling punch-out DGB + overlaging N42 (Herzele – Geraardsbergen) Doel der Werken : De aanneming heeft als doel het herstellen van de doorlopend gewapend betonverharding en het overlagen met een kws-verharding van de N42 tussen de kmpt. 18.400 en 23.600.( Tussen Gentweg en Aalstersesteenweg)...meer »

31/01/14 - Zitdag Belastingen dinsdag 17/06/14

Lierde verleent terug hulp bij het invullen van de belastingsaangifte over het aanslagjaar 2014 - inkomsten 2013. De zitdag gaat door op dinsdag 17 juni van 9.00 u tot 11.30 u in de Raadzaal van het Gemeentehuis. De aangiftes worden elektronisch ingevuld via Tax-on-Web. U dient hiervoor in het b...meer »

18/12/13 - Oefening Algemeen Nood- en interventieplan Lierde

Vandaag 18 december 2013 werd in Lierde een noodsituatie geoefend. Hiermee wou de gemeente in samenwerking met de hulpdiensten het Algemeen Nood- en interventieplan uittesten. De multidisciplinaire crisis cel onder leiding van de burgemeester werd opgericht en ondergebracht in de raadzaal van he...meer »

23/10/13 - BERICHT AAN DE BEVOLKING BEGRAAFPLAATSENBEHEER

Bericht bevolking - begraafplaatsenbeheer meer »

6/08/13 - Rioleringswerken in Sint-Maria-Lierde (Stuivenberg/Dorpsstraat) zijn gestart

Door de werken is er hinder te verwachten voor de omwonenden. Doorgaand verkeer is niet toegelaten, maar plaatselijk verkeer blijft mogelijk maar zal tijdens de werkuren (7u - 16u30) op bepaalde momenten moeilijk zijn. Wegomleiding zal gebeuren via Dorpsstraat, Steenweg, Neerstraat, Spende en La...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

Niets gevonden op .
Voeg zelf een activiteit toe

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis

Bibliotheek

Bibliotheek

Sportdienst

Sportdienst

Jeugddienst

Jeugddienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie