aaa
rss

Actueel

18/12/14 - Openbare verkoop van brandhout

De Gemeente Lierde gaat over tot een openbare verkoop van brandhout afkomstig van het knotten van wilgen. Zaterdag 17 januari start de verkoop stipt om 11u. Locatie : containerpark, Wolfsveld 19, 9570 Lierde Mogelijkheid tot vooraf bezichtigen tijdens de openingsuren van het containerpark. Hoev...meer »

11/12/14 - Zonder is gezonder

Aan de slag zonder pesticiden Slakken in je moestuin, planten tussen de tegels van het voetpad of in de grasmat van het sportveld, pleinen en parken onderhouden... We grijpen gemakshalve naar pesticiden. Die producten werken doorgaans goed, maar ze zijn schadelijk voor de gezondheid en voor de n...meer »

8/12/14 - De winter is in het land ...

en dat betekent dat onze strooidiensten terug in actie schieten! Onze strooiwagens rijden uit op basis van het strooiplan 2014-2015. De verschillende wegen op ons grondgebied zijn onderverdeeld in drie categorieën: A) prioritaire wegen: hoofdwegen, buslijnen, openbare gebouwen, schoolomgevingen...meer »

3/12/14 - Dag van de Jeugdsportbegeleider

Op zaterdag 20 december organiseert de Interlokale Vereniging Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen de “Dag van de Jeugdsportbegeleider” in Lede. Deze bijscholingsdag is een uniek vormingsmoment met als doelstelling de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider en de jeugdsportcoördinator te verhogen...meer »

3/12/14 - De termijn is verstreken

Reorganisatie begraafplaatsen: ontruiming niet-geconcedeerde graven Om de begraafplaatsen in de toekomst efficiënt te kunnen blijven beheren en verwaarlozing van graven te voorkomen, gaat de gemeente de huidige ongelijke behandeling tussen geconcedeerde en niet-geconcedeerde graven wegwerken. Ni...meer »

3/12/14 - ScharrelKUNST

daagt de mensen uit om creatief de natuur in te trekken. Het doel is een kunstwerk te maken met natuurlijke materialen en daarna de foto’s op de website te plaatsen. Deze activiteit is gratis! Meer informatie vind je op www.rlva.be/scharrelkunst meer »

28/11/14 - Verandert er iets aan uw lijn?

Op 14 december 2014 gaat het nieuwe vervoerplan van de NMBS in voege. Naar aanleiding hiervan past De Lijn ook haar dienstregeling aan waardoor er verschuivingen ontstaan in de uurtabellen. Zo kan de lijn hun reizigers, onze inwoners , vlot op hun bestemming brengen Lijn 39 ondergaat een reisw...meer »

26/11/14 - Stelt u een schoonmaakster, tuinman of iemand anders te werk?

Als u een schoonmaakster, tuinman of iemand anders tewerkstelt, is het belangrijk dat u haar of hem aangeeft bij de Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid én verzekert tegen arbeidsongevallen. Als u dat niet doet, riskeert u een of meerdere boetes. concreet moet u zich inschrijven bij de Rijksdi...meer »

20/11/14 - Beter voorkomen dan genezen...

GEMEENTE LIERDE: OPSTART LOKAAL DRUGOVERLEG In uitvoering van het bestuursakkoord werd er ook in Lierde een lokaal drugoverleg opgestart. Een drughulpoverleg is een netwerk van lokale actoren die op basis van hun professionele of recreatieve bezigheden in aanraking (kunnen) komen met drugs of dr...meer »

19/11/14 - Flikker op met je fiets!

November-december 2014: grote fietsverlichtingscontrole - wees gezien! Ook als het donker wordt, zijn er heel wat fietsers op pad in Lierde. Maar ze zijn niet allemaal even zichtbaar. De gemeente zet daarom tijdens de donkere maanden extra in op fietsverlichting door verschillende controles te o...meer »

17/11/14 - Samen het risico op stroomonderbreking verminderen - Praktische tips om minder stroom te verbruiken

De kans op elektriciteitsschaarste is deze winter reëel. Als gemeente namen we reeds volgende maatregelen: http://offon.be/nl/wat-doen-anderen/kerstdecoratie-blijft-dit-jaar-opgeborgen Maar ook samen kunnen we het risico op stroomonderbrekingen verminderen door ons individueel verbruik te mati...meer »

22/10/14 - Uitbreidingswerken in de dorpskern van Hemelveerdegem

Eandis start op maandag 27/10/14 met de uitbreidingswerken aardgas in de dorpskern van Hemelveerdegem. Tegelijkertijd zullen aanpassingen en uitbreidingen van het elektriciteitsnet en Telenet gebeuren. De werken zullen in verschillende fases gebeuren, zoals aangeduid op onderstaande kaart. In e...meer »

17/10/14 - Samen wapenen we ons tegen een eventuele energieschaarste!

Als inwoner stel je je ongetwijfeld vragen bij de zekerheid van energiebevoorrading in een periode van strenge winterkou. Allerlei berichten over mogelijke black-outs of gedwongen afschakelingen hebben die zorg aangewakkerd. U kan een brochure bekomen op het gemeentehuis of digitaal downloaden v...meer »

13/10/14 - De Roepsteen digitaal

Het trimestrieel infoblad 'de Roepsteen' wordt vandaag postbedeeld in heel Lierde. Download hier uw digitale versie: Roepsteen Herfst 2014 meer »

6/10/14 - Kies voor goedkopere groene energie groepsaankoop

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van het Oost-Vlaamse provinciebestuur. De gemeente Lierde ondersteunt dit initiatief, en dit al voor de vierde keer op rij! ...meer »

2/10/14 - Sportkampen najaar 2014

27 tot 31 oktober 2014 - Sportkamp herfstvakantie Waar: Sporthal “De Zandloper”, Nieuwstraat 23, 9570 Lierde Prijs: € 55    22 tot 24 december 2014 - Sportkamp kerstvakantie Waar: Sporthal “De Zandloper”, Nieuwstraat 23, 9570 Lierde Prijs: € 33 Inschrijvingsformulier/Flyer  meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

Niets gevonden op .
Voeg zelf een activiteit toe

Openingsuren

maandag tot vrijdag
van 9.00 u tot 12.00 u

woensdag
van 18.00 u tot 20.00 u

OCMW / Sociaal Huis

OCMW / Sociaal Huis

Bibliotheek

Bibliotheek

Sportdienst

Sportdienst

Jeugddienst

Jeugddienst

Wijkpolitie

Wijkpolitie