aaa
rss

Actueel

4/03/21 - Vergeet jouw winkeLIERDE-bon niet aan te kopen

De winkeLIERDE-bon kan nog worden aangekocht tot en met 31 maart 2021. De bon zelf is geldig tot 30 juni 2021. Wil jij ons helpen de lokale handelaars te steunen en terwijl ook zelf een cadeautje krijgen van de gemeente? Koop dan vandaag nog jouw winkeLIERDE-bon. Jij betaalt 50 euro, de gemeente...meer »

4/03/21 - callcenter voor vaccinatiecentra in de Eerstelijnszone Panacea

Het proefdraaien is achter de rug en de eerste vaccins werden vorige week toegediend in de vaccinatiecentra te Herzele en Zottegem. Er werd een callcenter opgericht om praktische vragen van burgers te beantwoorden. De ploeg die het callcenter bemant (bestaande uit 6 personen, telkens 1 werkneme...meer »

3/03/21 - Update werken aan het station

Aan het station zijn de parkeerplaatsen voor personen met een handicap terug beschikbaar. meer »

2/03/21 - Hulpverleningszone Zuid-Oost: vacature administratief medewerker Financiën

Hulpverleningszone Zuid-Oost is op zoek naar een nieuwe administratief medewerker Financiën. De volledige vacature  en informatiebundel kunnen hier geraadpleegd worden. meer »

2/03/21 - Bijkomend gemeentelijk sportpark in Lierde

Vorige week werd groen licht gegeven voor de aanleg van een nieuw sportpark gelegen tussen Tempel en Bergstraat. Het stond al een tijdje vast dat er een nieuwe gemeentelijke voetbalaccommodatie zou komen in onze gemeente. Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan werd immers in die zin reeds bi...meer »

1/03/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing (2020/110 - OMV_2020162721) De volgende aanvrager(s) NATUURPUNT BEHEER  heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het parkbos-uilenbroek - vervangen van 27 knotpopulieren. De aanvraag heeft als adres(sen): Nauw zn te 9570 Lierde. ...meer »

1/03/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing Steenweg zn te 9570 Sint-Maria-Lierde (Lierde)Steenweg 11, 9570 Sint-Maria-Lierde (Lierde) (2020/92 - OMV_2020100500) De volgende aanvrager(s) de heer Vindevoghel Luc  heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het bouwen van 2 hal...meer »

1/03/21 - Inschrijving Sportmix Extreem online beschikbaar vanaf 01/03

Schrijf je nu alvast in via de webshop! Tienerkamp 12 tot 15 jaar. Plaatsen beperkt. Sportmix extreem is een sportkamp in samenwerking met Geraardsbergen! We fietsen van de Veldmuis (Geraardsbergen) naar De Zandloper (Lierde) en maken kennis met  de 2 sportaccommodaties. Een uitgebreid aanbod aa...meer »

24/02/21 - Beleef de koers thuis!

Onze gemeente ontvangt tijdens het Belgisch wielervoorjaar de koers op haar grondgebied. Door de coronapandemie zullen wielerwedstrijden ook dit jaar anders georganiseerd en beleefd worden. Carina Van Cauter, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, kondigt daarom enkele veiligheidsmaatregelen af. Tot...meer »

23/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

DPK PROJECTS heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen - het verkavelen van gronden Kort omschreven gaat het over het verkavelen van een perceel bestemd voor twee halfopen bebouwingen. De aanvraag heeft als adres Watermolenstraat 19 te 9572 Lierde. en met als kadastrale ...meer »

23/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

Van de Walle Patrick - Katleen hebben een aanvraag ingediend voor: - het verkavelen van gronden Kort omschreven gaat het over het verkavelen van een perceel in 2 loten bestemd voor halfopen bebouwingen. De aanvraag heeft als adres Stuivenberg zn te 9570 Lierde. en met als kadastrale omschrijving...meer »

19/02/21 - Erfgoed Vlaamse Ardennen zoekt deskundigen erfgoed

Erfgoed Vlaamse Ardennen zoekt medewerkers. Ben je gebeten door erfgoed? Ben je een doener en zijn samenwerken, begeleiden  en motiveren van groepen en mensen jou op het lijf geschreven? Heb je een brede interesse in het culturele veld? Schrikt een organisatie in volle groei je niet af, maar gee...meer »

19/02/21 - BEKENDMAKING OPENBAAR ONDERZOEK OVER EEN AANVRAAG VAN OMGEVINGSVERGUNNING

TOPOMAR heeft een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het D20.159 Aanleg voetpad Hekkouterstraat-Pikkelgemstraat te Lierde. De aanvraag heeft als adres Hekkouterstraat-Pikkelgemstraat te 9570 Lierde. De overheid, bevoegd om een beslissing te ne...meer »

15/02/21 - Nieuw in de bibliotheek

Via het samenwerkingsverband Huis van het Kind Zottegem ontvingen we eencoronasubsidie om te spenderen aan vrijetijdsmateriaal voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Met de ter beschikking gestelde gelden werden spelmaterialen aangeschaft die toegankelijk en laagdrempelig zijn. Deze vrijetijds...meer »

12/02/21 - Wildlife Taxiteam Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers

Wildlife Taxiteam Oost-Vlaanderen is een vrijwilligersvereniging die instaat voor het vervoer van wilde dieren in nood naar een  VOC (opvangcentrum voor vogels en wilde dieren). De Wildlife Taxi Team brochure geeft meer uitleg over de werking van deze vereniging. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd...meer »

11/02/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing Steenweg 147/2, 9570 Lierde (2020/98 - OMV_2020141932) De volgende aanvrager(s) Botteldoorn Arne  mevrouw Wang Yiqiao heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het plaatsen van een zwevend terras bij een appartement. De aan...meer »

11/02/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing Triepstraat 49, (2020/91 - OMV_2020131379) De volgende aanvrager(s) mevrouw Pynket Nathalie  de heer Lammertyn Thijs heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het vernieuwen van het dak en het inrichten van de zolderverdiep...meer »

11/02/21 - BEKENDMAKING BESLISSING OMGEVINGSVERGUNNING

Beslissing (2020/96 - OMV_2020142593) De volgende aanvrager(s) Deblanc Franky heeft/hebben een aanvraag ingediend voor: - stedenbouwkundige handelingen Kort omschreven gaat het over het verwijderen van 7 bomen. De aanvraag heeft als adres(sen): . Kadastraal bekend: LIERDE 4 AFD (ST-MARTENS-LIERD...meer »

10/02/21 - Update Corona - nieuwe flowchart

Is het voor jou niet duidelijk wanneer je in quarantaine of isolatie moet? De nieuwe flowchart geeft hierover meer duidelijkheid: Heb je klachten? Neem contact op met jouw huisarts en laat je testen. Meer info: www.info-coronavirus.be meer »

9/02/21 - afvalophaling 10/02/2021

De De afvalophaling van morgen vindt plaats. Iedereen mag vanavond zijn afval zoals gewoonlijk buiten zetten. Woon je op een moeilijk bereikbare plaats en/of is jouw afval blijven staan? Geen paniek, Ivla voorziet hiervoor een inhaalronde op donderdag of zaterdag. Jouw afval mag dus gewoon blij...meer »

5/02/21 - Werken aan het station

Een beperkt aantal parkeerplaatsen aan het station zijn ontoegankelijk voor de aansluiting van de camera’s.  Zodra het weer het toelaat zullen de werken prioritair worden uitgevoerd door de aangestelde aannemer. meer »

3/02/21 - winkeLIERDE valt opnieuw in de prijzen.

Het project winkeLIERDE krijgt 9.897,80 EUR subsidie voor het ontwikkelen, verder uitwerken van de website www.winkelierde.be en wil hiermee de lokale ondernemers verder ondersteunen. Het project winkeLIERDE werd vorig jaar uitgerold. Er werd een publieke Facebookpagina aangemaakt (@winkeLIERDE)...meer »

2/02/21 - Liefde voor Lierde

Een leuk stadsspel (euh gemeentespel) opgemaakt door de dienst vrije tijd met een warm hart voor Lierde. Na vele vragen voor een gezinsvriendelijke buggyproof wandeling ging het borrelen. Aan de hand van leuke opdrachten waarin denken, durven, ontspannen en doen centraal staan proberen wij julli...meer »

4/01/21 - Cultuurraad Lierde biedt de rustende wandelaar het project "Bankverhalen" aan.

Doordat er door de lockdowns haast geen sociaal leven meer mogelijk is trokken de Vlamingen er de laatste maanden massaal wandelend of fietsend op uit. Hier speelde de Lierdse Cultuurraad, die door de coronamaatregelen ook haar traditionele activiteiten diende te annuleren, op in. Tijdens de ee...meer »

23/09/20 - Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027 in openbaar onderzoek

Van 15 september 2020 tot en met 14 maart 2021 kunt u uw mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. U kunt de documenten nalezen op www.volvanwater.be en uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier. Ten laatste op 22 december 2021 za...meer »
Bekijk alle nieuws

Kalender

  Niets gevonden op .
  Voeg zelf een activiteit toe

  Openingsuren

  maandag tot vrijdag
  van 9.00 u tot 12.00 u

  woensdag
  van 18.00 u tot 20.00 u

  COVID19

  COVID19

  GDPR PRIVACYVERKLARING

  GDPR PRIVACYVERKLARING

  Autodelen

  Autodelen

  Omgevingsloket

  Omgevingsloket

  Wijkpolitie

  Wijkpolitie

  Hulpverleningszone Zuid-Oost

  Hulpverleningszone Zuid-Oost

  Klimaatgezond

  Klimaatgezond